Harta site-ului
Ajutor
Responsabilitate şi obligaţii
Responsabilitate şi obligaţii

La data de 09 ianuarie 2024, conducătorii instituțiilor de învățământ preuniversitar au participat în cadrul unei ședințe extraordinare. Reieșind din situația climaterică creată în ultimele două zile, dar și din oportunitatea TIC de azi, ședința s-a desfășurat în regim on-line.
În cadrul ședinței, la ordinea de zi, au fost puse în discuție două întrebări:
1. Cu privire la Hotărârea Comisiei raionale Situații Excepționale și luarea deciziei privitor la sistarea activităților didactice în perioada condițiilor climaterice nefavorabile. Raportor - Braducean Larisa, șefa Direcției Învățământ General.
2. Cu privire la participarea în cadrul Proiectelor de dezvoltare regională propuse de către Biroul Politici de Reintegrare. Raportor – Cazac Lilia, şefa DEBF Dubăsari. 
În scopul securității elevilor Comisia raională SE a decis suspendarea activităților didactice la data de 09 ianuarie 2024. Reieșind din faptul că unele drumuri raionale, dar și din zona de securitate nu au fost curățate elevii nu vor avea acces la studii. În acest context s-a decis ca fiecare manager să raporteze despre situațiile create în fiecare localitate. Reieșind din rezultatele create în fiecare localitate se vor lua decizii concrete, dacă la data de 10 ianuarie 2024 se va desfășura procesul de instruire cu prezența fizică, în regim on-line sau se va amâna pentru o zi de sâmbătă sau vacanță. Hotărârile se vor lua reieșind de situații concrete, optime.
Doamna Lilia Cazac, șefa Direcţiei EBF, a anunțat și îndemnat managerii spre oportunitatea de a adera la proiecte investiționale oferite în baza HG nr.131/2014 de către Biroul Politici de Reintegrare. De asemenea, a propus managerilor să aleagă un scop bine definit și 1 – 2 obiective concrete pentru a fi convingători și, în așa fel, acceptați. În acest context solicitarea din partea doamnei Cazac a fost de a respecta termenii de timp indicați în cadrul proiectelor și de a completa Anexa nr. 4, Secțiunile 1 – 10.

Violeta Nakai-Tolstenco, șef Secție politici educaționale DÎG

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Responsabilitate şi obligaţii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta